orta sehpa

Orta Sehpa

Orta sehpa, evlerimizin baş köşelerinde yer alan ürün grupları olan bu ürünler aynı zamanda ofis alanında da sıklıkla tercih sebebi olmaktadır. Dekorasyon için kullanılan sehpaların üzerleri şekerlik, mum ve renkli taşlarla doldurulur. Bu sayede daha dekoratif bir görünüm kazandırılmasına olanak verir.

Kadınların sık yaptığı şeylerde birisi de bu oturma odasını dekore etmektir. Bu alanda ki tüm mobilyaların en küçük detaylarla tamamlanıyor olması büyük keyif vermektedir. Evin bu alanlarında kullanılan sehpalar aşırı olmamalı ve göze hitap edecek tarzda olmalıdır.

Sehpaları kullandığınız alan çok dar bir alana sahipse, mobilyalar ile sehpa çok yakın olmamalıdır. Bu sebeple alanın kullanımını daha zor hale getirecektir. Bu yüzden orta sehpa alırken, kullanılacak alana göre seçim yapılmasına özne göstermelisiniz.

Orta Sehpa Modelleri

bubble orta sehpa
orta sehpa

 

Genellikle salonlarda değil, işyerlerinde ve ofislerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Eviniz için seçilen sehpalar, alandaki tüm ürünlerle uyumlu olmalıdır. Bu sayede bütünlüğü yakalamış olacaksınız. Mobilyanın rengine uymayan sehpalar, odada görsel rahatsızlıklara ve estetik değişikliklere neden olabilmektedir. Evinize uyum sağlayacak orta sehpa modelleri seçimi yapmanız sizin için daha doğru bir seçim olacaktır.

Seçenekler arasında birçok farklı model yer alır:

Sehpanın şekli,

Orta sehpanın rengi,

Orta sehpanın boyutu

Sehpada kullanılan malzeme gibi unsurlar ürünün fiyatında farklıklar gösterir.

Dekorasyon aşamasında kullanılan renk ve boyut oldukça önem taşımaktadır. Evde bulunan diğer mobilyalarınız koyu renklere sahipse, sehpanızın daha açık tonlarda olması gerekir. Bu sayede daha uyumlu bir dekorasyon ortaya çıkacaktır.  Orta sehpayı, kullanacağınız alan çok darsa iç içe geçen sehpa modellerinin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Orta sehpa seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir çok önemli nokta vardır. Bunlara dikkat edildiği takdirde seçimleriniz doğru olacağı gibi evinize daha uyumlu hal alacaktır.

Dekorasyon açısından bir bütünlük içerisinde olmalıdır

Alacağınız sehpa, kullanılacak alana boyut açısından uyum sağlamalıdır

Sehpanın kullanılabilirlik durumuna oldukça önemlidir.

Ürünün boyut ve yükseklik açısından size uygun olanını seçmelisiniz

Orta sehpanın güvenlik ve sağlamlık kontrolleri yapılarak alınmalıdır.

Orta sehpanın yapısında kullanılan malzemelere özen gösterilmesi gerekir.

Evinizi yansıtacak ürünler seçmeye özen göstermelisiniz. (Evinizde ki eşyalar retro eşyalar ise seçeceğiniz orta sehpa modeli de ahşap tarzında olabilir.) Bu sayede daha uyumlu bir dekorasyon olacaktır.

Elegant tarzında mobilyalara sahipseniz, sehpanızın mermer tarzında olması evinizin bir uyum içerisinde olacağını söylemek de yarar var.

Orta Sehpa Fiyatları

orta sehpa

Kişiler alışveriş yaparken en çok merak ettiği konulardan birisi de orta sehpa fiyatları olduğunu söyleyebiliriz. Kişiler, alışveriş öncesi ön araştırma yapmadan alışveriş yapmamaları en doğru seçim olacaktır. Alışveriş öncesinde ihtiyaçlarınızı belirleyerek, alacağınız ürün hakkında daha net bilgi alabilirsiniz.

Orta sehpa modelleri fiyat bakımından kullanılan ürüne göre de değişkenlik göstermektedir. Ürün ahşap veya mermer ise fiyat farkı bariz şekilde belli olacaktır. Ayrıca, ürünün fonksiyonel olarak kullanılabiliyor olması da fiyatlarının değişkenlik göstermesinde önemli bir etkendir. Buna bir örnek verecek olursak, ürünün iç içe geçmesi ürünün fonksiyonel olarak kullanılabildiği anlamına gelir.

Bu sayede kişiler için hem yer alanından hem de kullanım alanında fayda sağlayacaktır.  Fiyat araştırması bu süreçte önem taşımaktadır. Seçimler, kişiler tarafından buna bağlı olarak gerçekleştirilir.

 

Hem uygun hem de kaliteli orta sehpa arayışı içerisindeyseniz, ön araştırma, ürün incelemesi ve kullanımı yapmadan da alışveriş yapmamanızı öneririz. Bu sayede alışverişlerinizi daha karlı ve daha  doğru bir şekilde yapacağınızdan şüpheniz olmasın.

LegnoStill

View posts by LegnoStill
52 yıl önce başlayan serüvene ahşap ağaç torna ve mobilya üretimi ile başlayarak bugünlerde 15 Avrupa ülkesine ihracat yaparak devam ediyor. Her zaman en iyi kalite algısıyla durmadan çalışarak büyümemize ivme katıyoruz. Öncelikli hedefimiz olan üst düzey kalite standartlarına sahip mobilyalar ile dünyanın önde gelen mobilya üreticileri arasında yer almak için çabalıyoruz.

3 Comments

  1. SinemmMart 30, 2022

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    Yanıtla
  2. AysuNisan 14, 2022

    Düğün alışverişi için orta sehpa seçimi hakkında bilgi ararken rastladım. Doğru bilgiler artık mağazalarda sırf ışıklar altında güzel görünen orta sehpa almak yerine daha sağlıklı bir seçim yapacağım.

    Yanıtla
  3. AynurEylül 18, 2022

    Odam çok asimetrik ve ne seçsem beğenemiyordum. Orta sehpa makaleniz sayesinde doğru seçimi yaptım teşekkürler.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to top